Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in


Verkeersvademecum 2023 (NIEUW)



In editie 2023 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2022. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2023 (NIEUW)



Het Interventiezakboekje 2023 bestaat uit 73 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.
 

Zakboekje strafrecht 2022



Het Zakboekje Strafrecht is een onmisbaar werkinstrument voor iedereen die beroepshalve met het strafrecht omgaat. Voor politieambtenaren onmisbaar om betrouwbare pv’s op te stellen. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Wetboek wegverkeer en wegvervoer



Het Wetboek wegverkeer en wegvervoer bevat alle belangrijke verkeersgerelateerde wetteksten die van toepassing zijn in Vlaanderen. Daardoor is het boek een onmisbaar werkinstrument voor de dagelijkse politiepraktijk en tijdens de politionele opleidingen. U kunt het wetboek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Ruim 1 miljoen euro uit Slachtofferfonds 2016 naar terreurslachtoffers

Nieuws - 17/03/2017
-
Auteur 
Laure Lemmens


Vorig jaar ging meer dan 1 miljoen euro uit het Slachtofferfonds naar de slachtoffers van de aanslagen in ons land. De ‘Commissie voor Financiële Hulp aan Slachtoffers van Opzettelijke Gewelddaden en aan Occasionele Redders’ kende hen 1.101.865 euro toe om precies te zijn. Het gaat om een tiende van het totale bedrag dat in 2016 werd goedgekeurd. De Commissie heeft namelijk 1.464 beslissingen genomen voor een totaal bedrag van 11.513.482 euro.

Toch blijft 75% van het beschikbare budget onaangeroerd. Er blijft nog zo’n 30 miljoen euro over van de geraamde 40,8 miljoen euro aan inkomsten. Een flink overschot dus voor de komende jaren. En dat zal nodig zijn. Door recente wetswijzigingen kunnen immers meer slachtoffers vaker een beroep doen op het fonds. Zo staat financiële hulp sinds kort ook open voor familieleden van niet overleden slachtoffers. Bovendien maken slachtoffers aanspraak op een pak meer geld. In juni 2016 werd het plafond voor zowel de reguliere als de dringende hulp opgetrokken.

Heel wat aanpassingen om ervoor te zorgen dat slachtoffers van terreur de middelen krijgen om hun leven herop te bouwen en het hoofd te bieden aan alle kosten waar ze voorstaan. De financiële hulpverlening vanuit het Slachtofferfonds loopt alvast erg vlot, laat Justitieminister Geens weten in de Kamer. Vooral ook het feit dat het fonds permanent bereikbaar was en het personeel de slachtoffers na de aanslagen zelf heeft gecontacteerd. Indien nodig werd hulp geboden bij het samenstellen van het aanvraagdossier. “De slachtoffers van de aanslagen zijn heel tevreden over de werking van het fonds”, besluit de minister.

Bron: vraag van Sabien Lahaye-Battheu aan minister van Justitie Koen Geens over ‘het Slachtofferfonds’, behandeld in de Commissie voor de Justitie, Kamer van Volksvertegenwoordigers, 15 maart 2017.

Zie ook: Wet van 31 mei 2016 tot wijziging van de wet van 1 augustus 1985 houdende fiscale en andere bepalingen, wat de hulp aan slachtoffers van opzettelijke gewelddaden betreft, BS 17 juni 2016.