Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in


Verkeersvademecum 2023 (NIEUW)



In editie 2023 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2022. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2023 (NIEUW)



Het Interventiezakboekje 2023 bestaat uit 73 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.
 

Zakboekje strafrecht 2022



Het Zakboekje Strafrecht is een onmisbaar werkinstrument voor iedereen die beroepshalve met het strafrecht omgaat. Voor politieambtenaren onmisbaar om betrouwbare pv’s op te stellen. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Wetboek wegverkeer en wegvervoer



Het Wetboek wegverkeer en wegvervoer bevat alle belangrijke verkeersgerelateerde wetteksten die van toepassing zijn in Vlaanderen. Daardoor is het boek een onmisbaar werkinstrument voor de dagelijkse politiepraktijk en tijdens de politionele opleidingen. U kunt het wetboek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Beheerscomité werkt aan strategische visie tegen nucleaire en zware ongevallen

Nieuws - 14/08/2017
-
Auteur 
Carine Govaert


De federale regering richt bij de FOD Binnenlandse Zaken een comité op onder de weinig swingende benaming: ‘Beheerscomité in het kader van het beheer van het fonds voor risico’s van nucleaire ongevallen en van het fonds voor risico’s voor zware ongevallen’. Het comité moet een strategische visie uitwerken om nucleaire en andere zware ongevallen in ons land te voorkomen. In werkelijkheid bestaat dat comité al, maar het wordt nu pas geformaliseerd.
Tegen zware ongevallen
Het beheerscomité heeft een dubbele taak. Het moet een strategische visie uitwerken om ons land voor te bereiden op het risico op een nucleair of zwaar ongeval, en om de gevolgen van zo’n ongeval te beperken. En het moet concrete globale projecten voorstellen aan de minister van Binnenlandse Zaken, die gefinancierd zullen worden vanuit het fonds voor risico’s van zware ongevallen (Sevesofonds), dat gevoed wordt met bijdragen van de hoogdrempelige Sevesobedrijven, of vanuit het fonds voor risico’s van nucleaire ongevallen, dat gespijsd wordt door de exploitant van de kerncentrales, Engie Electrabel.

Als ‘concreet globaal project’ komt elk project in aanmerking dat ten goede komt aan de werking van meerdere actoren die betrokken zijn bij de voorbereiding op, of het inperken van de gevolgen van nucleaire of zware ongevallen.
Gemengd comité
Het beheerscomité bestaat uit vertegenwoordigers van de private sector en van overheid. De volgende entiteiten krijgen er een plaatsje in:
Het beheerscomité wordt op administratief vlak ondersteund door de Algemene Directie Crisiscentrum. Het comité moet minstens 3 keer per jaar bijeenkomen.
Van toepassing:
België.
Vanaf 18 augustus 2017 (juridisch gezien). Wettelijke regeling van 10 dagen na publicatie in BS.

Bron:  Koninklijk besluit van 25 mei 2017 tot oprichting van een beheerscomité in het kader van het beheer van het fonds voor risico’s van nucleaire ongevallen en van het fonds voor risico’s op zware ongevallen van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken, BS 8 augustus 2017.