Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in


Verkeersvademecum 2023 (NIEUW)



In editie 2023 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2022. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2023 (NIEUW)



Het Interventiezakboekje 2023 bestaat uit 73 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.
 

Zakboekje strafrecht 2022



Het Zakboekje Strafrecht is een onmisbaar werkinstrument voor iedereen die beroepshalve met het strafrecht omgaat. Voor politieambtenaren onmisbaar om betrouwbare pv’s op te stellen. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Wetboek wegverkeer en wegvervoer



Het Wetboek wegverkeer en wegvervoer bevat alle belangrijke verkeersgerelateerde wetteksten die van toepassing zijn in Vlaanderen. Daardoor is het boek een onmisbaar werkinstrument voor de dagelijkse politiepraktijk en tijdens de politionele opleidingen. U kunt het wetboek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Ruim helft chauffeurs gebruikt smartphone tijdens het rijden

Nieuws - 17/09/2013
-
Auteur 
Tom Depla


Maar liefst 54% van de Vlaamse chauffeurs die een smartphone hebben, geeft toe dat ze het toestel ook gebruiken tijdens het rijden. Vooral om te sms’en en niet-handenvrij te bellen. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van het VTM-magazine Telefacts. Nochtans is smartphonegebruik achter het stuur bijzonder gevaarlijk.

Telefacts liet tests uitvoeren met de rijsimulator in het Instituut voor Mobiliteit (IMOB) in Hasselt. Daar bleek dat een bestuurder die sms’t, gemiddeld vier seconden niet naar de weg kijkt. Op een autosnelweg legt hij in die tijd meer dan 130 meter af. Volgens professor Tom Brijs van IMOB is de kans op een ongeval 20 keer groter als je onderweg een smartphone gebruikt.

Sms, mail en Facebook

Uit de enquête van Telefacts blijkt dat 42% van de Vlamingen met een smartphone geregeld sms’jes stuurt tijdens het rijden. 36% geeft aan niet altijd handenvrij te bellen, 15% checkt zijn mails en iets minder dan 10% surft naar Facebook.

Aandacht op de weg

In Nederland startte gisteren een 'Aandacht op de weg'-campagne, waarin alle bestuurders, ook fietsers, opgeroepen worden op de weg te letten en niet naar hun smartphone te kijken. De Stichting Wetenschappelijk Onderzoek (SWOV) schat in dat er jaarlijks tientallen verkeersdoden vallen die te wijten zijn aan smartphonegebruik in het verkeer.