Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in


Verkeersvademecum 2023 (NIEUW)



In editie 2023 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2022. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2023 (NIEUW)



Het Interventiezakboekje 2023 bestaat uit 73 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.
 

Zakboekje strafrecht 2022



Het Zakboekje Strafrecht is een onmisbaar werkinstrument voor iedereen die beroepshalve met het strafrecht omgaat. Voor politieambtenaren onmisbaar om betrouwbare pv’s op te stellen. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Wetboek wegverkeer en wegvervoer



Het Wetboek wegverkeer en wegvervoer bevat alle belangrijke verkeersgerelateerde wetteksten die van toepassing zijn in Vlaanderen. Daardoor is het boek een onmisbaar werkinstrument voor de dagelijkse politiepraktijk en tijdens de politionele opleidingen. U kunt het wetboek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Applicatie FOD Mobiliteit voor vergunningen uitzonderlijk vervoer volledig overgedragen aan gewesten

Nieuws - 21/03/2017
-
Auteur 
Tom Depla


Wie in België met voertuigen die uitzonderlijk lang of breed op de openbare weg wil rijden, heeft daarvoor een vergunning als ‘uitzonderlijk vervoer’ nodig. Sinds 2012 lopen de aanvragen daarvoor via de online applicatie WebTeuv. In het kader van de zesde staatshervorming werd de bevoegdheid voor de vergunningen vanaf 1 januari 2015 overgeheveld van de federale overheid naar de gewesten. Sinds vorige maand is ook de applicatie helemaal overgedragen aan de gewesten.

De FOD Mobiliteit en Vervoer ontwikkelde WebTeuv in 2012 om de procedure voor aanvragen van een vergunning uitzonderlijk vervoer te vergemakkelijken. De applicatie werd toen volledig intern bij de FOD ontwikkeld. De migratie van WebTeuv naar de gewesten begon in mei 2016 en werd voltooid in februari 2017. Tot die tijd bleef de FOD voor technische ondersteuning zorgen. Sinds 24 februari 2017 zijn de Gewesten officieel eigenaar van de applicatie.

"De afgelopen jaren werden via de WebTeuv-applicatie jaarlijks zo’n 40.000 aanvragen voor uitzonderlijk vervoer gedaan", zegt Sven Heyndrickx, woordvoerder van de FOD Mobiliteit. "Gemiddeld bracht dit ongeveer 3 miljoen euro op voor de overheid."