Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in


Verkeersvademecum 2023 (NIEUW)



In editie 2023 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2022. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2023 (NIEUW)



Het Interventiezakboekje 2023 bestaat uit 73 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.
 

Zakboekje strafrecht 2022



Het Zakboekje Strafrecht is een onmisbaar werkinstrument voor iedereen die beroepshalve met het strafrecht omgaat. Voor politieambtenaren onmisbaar om betrouwbare pv’s op te stellen. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Wetboek wegverkeer en wegvervoer



Het Wetboek wegverkeer en wegvervoer bevat alle belangrijke verkeersgerelateerde wetteksten die van toepassing zijn in Vlaanderen. Daardoor is het boek een onmisbaar werkinstrument voor de dagelijkse politiepraktijk en tijdens de politionele opleidingen. U kunt het wetboek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Jambon wil dat alle politiemensen CoPPRa-opleiding volgen

Nieuws - 02/03/2015
-
Auteur 
Laure Lemmens


Minister van Binnenlandse Zaken en Veilgheid Jan Jambon wil dat elke politieambtenaar CoPPRa-opleiding volgt. Dat zei hij op 25 februari in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken. Het is zijn bedoeling dat het hele politiekorps, ook wie pas in dienst treedt, de principes van ‘Community policing and prevention of radicalisation & terrorism’ (CoPPRa) onder de knie krijgt en toepast.

Momenteel bestaat de cursus uit 8 uur theorie waarbij wordt ingegaan op het radicaliseringsproces, radicale en terroristische groeperingen en het plan radicalisme. Er worden ook praktische richtlijnen gegeven, maar echte praktijklessen zijn er niet. Althans, nog niet. Want minister Jambon laat weten dat er concrete plannen zijn om een praktijkopleiding te integreren in de cursus, net als onlineleermodules.

Hij wijst daarbij op het belang van de cursus. En het succes, want de opleiding werd sinds de opstart in 2013 al door ruim 10.000 politiemensen gevolgd.

Op dit moment bestaat het netwerk uit 70 opleiders, onder wie 15 leden van de federale politie en 55 van de lokale politie. De federale opleiders gaan aan de slag wanneer een federale dienst daar om vraagt. In de provinciale politiescholen wordt voornamelijk lokaal personeel opgeleid. Jambon benadrukt dat het niet nodig is om in elke politiezone over CoPPRa-opleiders te beschikken. Voor bepaalde zones is het aangewezen om het personeel de opleiding te laten volgen in de dichtstbijzijnde politieschool.

Bron:
Vraag van Nawal Ben Hamou aan de minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken over "de CoPPRa-opleiding in de politiezones" (nr. 2186), behandeld in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken, 25 februari 2015.